Системність або чого багато компаній не добиваються успіху

Системність або чого багато компаній не добиваються успіху

Кожна компанія хоче збільшувати свій прибуток, рости та займатись експансією на сусідні ринки близьких країн. Та не так багато компаній бачать те, що лежить на поверхні. А саме системність. Зараз я розкажу тобі що це таке та як його досягти.

Згадуються ті роки, коли ти вчився ходити. Це було тяжко, ти падав, та не переставав навчатись ходити. Задалекий спогад. Зараз виправимо. 

Велосипед. І ти вже хочеш на ньому поїхати куди очі дивляться, та ще не вмієш і тато чи мама тобі допомагають. Розказують малому та недосвідченому тобі, що за чим робити. 

У тебе потроху виходить. Потім виходить краще. Потім так гарно, що аж ідеально, трясця їм усім. Ну або тобі так здавалось. Чому вас навчили? Системності. Ти навчивсь (хтось довше, хтось швидше) системно їздити на велосипеді.

Вже потім ти навчивсь робити на ньому якісь трюки, додавати якийсь свій особистий стиль і таке інше. Але сама суть не змінилась - ви вмієте їздити на велосипеді.

дорога в успіх

дорога в успіх

Розглянемо ще один приклад.

Твоя мама вирішила навчити тебе готувати борщ. Вона розказує вам алгоритм, разом з вами готує продукти. Разом з вами готує повністю борщ. І він вийшов смачний. 

Потім ви готуєте самі, але ще перепитуєте у мами, чи правильно. І у вас знову вийшов борщ. І ви вже приготували цю страву 100 разів. Десь міняли черговість, десь додавали щось своє, але все рівно у вас в кінці з'являється страва на 99,9% схожа на борщ.

То чому вас навчила ваша мама? Системності. Вона вас навчила системно готувати борщ і робити це гарно. 

Розумієш головну думку. Тебе спочатку вчили системно виконувати поставлену задачу, щоб ти потім її зміг виконувати навіть не задумуючись над нею. І так ти завжди досягав поставленої задачі. 

Розглянемо будь-який бізнес. Яко головна проблема 90% бізнесів? Правильно відсутність систем та системності. 

Загалом, це:

  1. відсутність системи залучення клієнтів
  2. відсутність системи ведення клієнтів
  3. відсутність системи підбору персоналу

І ось тут, якщо проблеми по персоналу та по веденню клієнтів ще крізь скрежет зубів можна перетерпіти, то відсутність стабільної системності у категорії залучення нових клієнтів веде за собою збитки та скоре закриття підприємства.

Як стати системним?

Якщо відкинути всю мішуру та поглянути вглиб поняття, то воно буде означати наступне:

“Повторення дії, яка принесла бажаний результат”

Тобто, що це мається на увазі. Ваш продавець гарно продав клієнту послуги на великий чек - додайте його слова (або навіть дії) у ваш скрипт. Розкажіть іншим. Повторіть цю дію з іншими продавцями. У них вийшло? Якщо так - систематизуйте.

Була гарно запущена таргетована реклама. Розберіть її, проведіть аналіз, виділіть те, що на вашу думку, вирізняло її від інших. Зробіть повторно запуск. Він був успішним? Якщо так - систематизуйте.

Вийшла гарна колаборація з блогером. Проведіть розбір у часі, виокреміть ключові посили та аудиторію блогера. Зробіть повторно з іншим інфлюєнсером такий запуск. Він був успішним? Якщо так - систематизуйте.

І тепер уявіть, що ви знайшли таких елементів систематизації достатньої кількості - ваш бізнес буде завжди мати достатню кількість клієнтів, щоб рости та масштабуватись.

А знаєте що потрібно робити, щоб не витрачати час на тести та пошук оцих самих ланцюжків системності? Всього два варіанти.

  1. знайти ментора, який це вже все пройшов і буде підсвічувати тобі твій шлях порадами та коректувати його
  2. знайти профі, який зробить це все для тебе в пришвидшеному режимі

Вибір за тобою. А я можу допомогти тобі з вирішенням цієї проблеми, вже сьогодні. Залишай заявку на сайті та давай зробимо твій бізнес краще.