Квіз-маркетинг або як привести гарячий “лід” до вашого відділу продажу

Квіз-маркетинг або як привести гарячий “лід” до вашого відділу продажу

Реклама. Сьогодні вона заповнила все що можна: вітрини магазинів, білборди, аніматрони, флаєра, телереклама, реклама в соціальних мережах, гугл… Навіть на тротуарі та на заборі є реклама “когось” чи “чогось”.

Сьогодні складно уявити світ без реклами. Її стало так багато, що вже складно собі виділити ту ідеальну, яка працює. Після запуску якої, клієнти бігли зривати двері у ваших магазинах, а сайт не витримував напливу користувачів.

Але поспішаю вас порадувати - цього не знає ніхто. Ідеального інструменту не має. Та ми сьогодні поговоримо про один конкретний інструмент, який дозволив мені робити ліди по 0,8$  та тримати таку ціну “гарячого ліда” протягом цілих трьох місяців. 

І цей інструмент - Квіз. 

Що ж таке квіз? Квіз - це швидкий тест-опитування, для перевірки знань. Таке визначення дає інтернет. 

Quiz - як інструмент маркетингу

Quiz - як інструмент маркетингу

В нашому ж випадку знання клієнтів ми не перевіряємо (нам цікаво не це), а ми визначаємо їх потреби. Уподобання та преференції. Те, про що вони інколи, навіть не скажуть на першій зустрічі чи на запитання від продавця.

Як це працює? Уявімо що у вас є меблеве виробництво і ваш відділ по “кухням” просідає. Вам потрібно виправити ситуацію. Але багато клієнтів не готові після першого перегляду реклами йти до вас з відкритим серцем та списком хотілок.

Ось тут нам і допомагає квіз. Є безліч сервісів, які пропонують інтуїтивно зрозумілий функціонал для створенню квізів. Сам квіз ділиться на декілька глобальних частин

Сторінка привітання
Тестування
Висновок/підсумок

Розглянемо їх по порядку. Почнемо з сторінки привітання згідно нашого прикладу для компанії з виробництва меблів.

Робите назву “Яка кухня підходить вам за характером?” . Додаєте фото та текст “Дайте відповідь на 5 простих запитань і дізнайтесь яка кухня ідеально підходить вам”. Трохи нижче також впишіть “Після проходження тесту, вам буде надано бонус”. Зацікавте вашого клієнта.

На етапі тестування вам потрібно продумати і зробити 5-7 простих запитань, які б розкривали для вас клієнта. Наприклад “Який колір кухні вам подобається”, “Який тип дверцят вам імпонує” і все в такому дусі. Тобто на виході ви отримаєте картину бажань клієнта. А це дуже великого коштує. 

Всі його відповіді ми будемо використовувати у висновку. Алгоритмічно квіз можна запрограмувати на відповіді згідно отриманим результатам в тестуванні. Звучить складно, але я зараз поясню. 

Коли клієнт обирає з ваших тестів найбільш підходящі для нього, все рівно він рухається до якогось типу кухні. До прикладу ви можете запропонувати основних 3-4 варіанти. 

Quiz-маркетинг

Quiz-маркетинг

Ви їх і показуєте у відповіді, наприклад “Згідно ваших відповідей, вам підходить кухня ось такого формату. У нас така кухня під ключ коштує від ***** тис грн.” 

Але перед тим, як давати йому відповідь, запитайте його пошту. Пошту клієнти надають охочіше, від номеру чи імені. Але це ще не все. 

Клієнт пройшов тест, вніс свою пошту та отримав від вас висновок. Ні про що не забули. А бонус? 

А щоб клієнт отримав бонус, йому потрібно вже внести своє ім’я та номер телефону. Що це буде за бонус? Вам вирішувати, але у випадку з кухнею, це може бути кухонна раковина, знижка на стільницю чи інший особливий подарунок. 

І як ви вважаєте, коли такий клієнт залишить вам свою заявку, чи підійме він слухавку на дзвінок менеджера та як швидко буде приймати рішення щодо оплати?

Наш рекорд в цій ніші це 37%. Саме скільки людей оплачували послуги та замовляли собі новеньку кухню.

Хочете так само? Замовляйте послуги на нашому сайті та примножуйте свої прибутки!