Де знайти клієнтів для своїх послуг?

Де знайти клієнтів для своїх послуг?

“Ну відкриємо ми бізнес, а де знайдемо клієнтів?”. Так починаються багато розмов між майбутніми бізнес партнерами. Та й також великі компанії часто задають його на великих зборах директорів. Що ж, давайте трохи відкриємо таємницю, і поговоримо про те, де брати цих клієнтів у вашу справу. 

Є не так багато способів знайти клієнтів, основні з них такі:

  1. самостійний пошук
  2. покупка бази
  3. платна реклама
  4. інфлюєнсери

Давайте розбирати кожен пункт більш детально.

Самостійних пошук клієнтів складний, трудоємкий та, інколи, найбільш ефективний на початку вашого шляху. Умовно, ви дизайнер, який хоче почати працювати на себе. Що ви можете зробити? Відкрити гугл карти та знайти бізнеси, яким ваші послуги будуть корисними. Рекламні агентства, магазини квітів, ресторани чи кафе - варіантів маса. Але, чи захочуть вони працювати з вами за гроші, якщо вони вас не знають? Скоріше за все ні. Але, як зробити так, щоб їхні довіра до вас збільшилась? 

Де шукати клієнтів?

Де шукати клієнтів?

Кейси та відгуки ваших попередніх клієнтів. У вас є місце, де це можна переглянути? Якщо ні - обов’язково зробіть свій сайт-візитівку. Не має клієнтів? Запропонуйте свої послуги 10 компаніям за відгук, і до наступної ви прийдете вже “озброєним” кейсами та гарними відгуками, що підвищіть ваші шанси на отримання позитивного результату від перемовин.

Покупка клієнтської бази має собою багато підводних каменів (неактуальність бази, багато втрачених номерів і т.д.). Але це пришвидшений етап для вас, і ви зразу ж можете зайнятись переговорами з людьми з цієї бази

Запустити платну рекламу вважають очевидним 99% компаній. Але тільки 1% знає, що спочатку, потрібно зайнятись офером, а потім вже вести людей на нього. Через це багато реклами не окуповуються, багато компаній не знаходять своїх перших клієнтів та закриваються, не пропрацювавши і пів року.

Звернутись за допомогою до лідерів думок або інфлюєнсерів також гарна ідея. Але перед тим, потрібно добре вивчити такого “персонажа”. Та задати собі питання:

  1. а чи є серед його підписників, моя аудиторія?
  2. чи відповідає інфлюєнсер цінностям моєї компанії?
  3. як часто він/вона рекламує щось?
  4. чи дійсно “жива та активна” його аудиторія?

Давши відповідь хоча б на ці запитання, вам вже буде ясно, чи варто взагалі потрібно починати вам роботу з цією людиною.

Та якщо ви бажаєте доручити справу залучення нових клієнтів до вашого бізнесу професіоналам - то залишайте заявку на нашому сайті.