8 методів реклами або як рекламувати що завгодно?

8 методів реклами або як рекламувати що завгодно?

Ви підприємець, який відкрив свій бізнес, та шукає поради, як швидко збільшити його прибутковість роблячи правильну рекламу? Ви потрапили в правильне місце. Прочитавши цей текст до кінця ви дізнаєтесь, які є 8 основних методів реклами, та для чого вони потрібні.

Глобально, всі методи реклами можна поділити на два великі квадрати, яку можна назвати внутрішні та зовнішні методи. Зараз поясню. Перші чотири методи, які відносяться до категорії Внутрішні, ви можете зробити самі, це є Теплі продажі, контент-продажі, платна реклама та холодні продажі. Давайте розберемо кожен метод детальніше.

8 методів реклами

8 методів реклами

1 - Теплі продажі

В цьому варіанті ви особисто пишете/телефонуєте або зустрічаєтесь з вашими друзями/знайомими та пропонуєте вирішити їх проблему через послуги, які ви надаєте або через товар, який ви продаєте. Звучить дивно та очевидно, але ніхто цим не користується. Через що не користуються, запитаєте ви? Через страх отримати відмову, через страх виглядати “не так” або “вискочкою”. Можливо, є ще й інші моменти, але ці два основні. І ви здивуєтесь, як багато ваших друзів відгукнеться, але спочатку можуть бути здивовані. “Ти можеш зробити мені меблі під ключ? Вау, а я і не знав, що ти це можеш зробити!”. І ось це підводить нас до пункту 2.

2 - Контент продажі

У нас же у всіх є соціальні мережі? І у нас у всіх я друзі/колеги/знайомі/прості пересічні люди які чомусь підписались на нас. Дайте відповідь собі на таке запитання, а чи всі вони знають, що ви робите? Б’юсь об заклад, що більше половини не мають уявлення, а що саме ви робите, та чим саме можете їм допомогти. Розказуйте про це. Показуйте свій продукт чи розповідайте про ваші послуги. Перші клієнти можуть і самі вам написати через деякий час, якщо ви покажете їм високий рівень експертності. 

Але ж це все одно мало, скажите ви і будете майже праві. Чому майже, тому що перші клієнти отримані таким чином допоможуть вам вдосконалити свій продукт та принесуть вам перший “хліб з маслом”, що продовжувати роботу. Що підводить нас до пункту номер 3. Холодні продажі. 

3 - Холодні продажі

Що ж тут робити, скажите ви. Відкриваєте список компаній, яким, на вашу думку, буде корисний ваш товар або послуга і телефонуєте/дзвоните їм. На пряму. 100 дзвінків/листів на день. Через два тижні, ви будете приємно вражені. Де брати контакти? Все для цього у вас також є - інтернет, соціальні мережі, гугл карти. Робите список і вперед. А коли вже і це пройшли, йде наступний. Платна реклама.

4 - Платна реклама

Ну от і у вас з’явились вільні кошти, щоб спробувати платну рекламу. Вибираєте платний канал. Вливаєте кошти. Отримуєте продажі. Продажів не має? А ви профессіонал по запускам реклами та працювали вже з рекламними каналами? Отож бо й воно. Або навчіться самі, або… Про варіанти ми поговоримо в наступній частині. 

P.S. Якщо у вас не виходить продавати на тому рівні на якому ви хочете, то гарантую, що ви недопрацьовуєте на якомусь із цих 4 рівнів

Зовнішні методи реклами

Зовнішні методи реклами

Зовнішні методи реклами

Трохи громкувата назва, але вона глобально показує суть. Всі ці дії вже робите не ви, а за вас інші люди. Давайте ж розберемо ці методи.

Рекомендації ваших клієнтів

Людина купила у вас продукт чи послугу, та їй дуже сподобалось. Що вона робить? Розказує про це своїм друзям та рекомендує вас як гарного виробника/спеціаліста. Коло друзів у кожної людини різне, але в середньому це від 5 до 20 осіб. А це все ваші потенційні клієнти. Що ж саме вам робити на цьому етапі? Максимально гарно робити свої продукти та послуги, прислухатись до порад  та побажань клієнтів ( в розумних межах) та залучати ще більше нових клієнтів.

Робота ваших співробітників

Цей пункт також про розвиток та залучення зовнішніх ресурсів людей. Ви наймаєте людину щоб вона або займалась теплим "прозвоном" людей, холодним "прозвоном" людей чи робила вам платну рекламу, чи навіть, буде допомагати або робити за вас ваш продукт чи послугу (наприклад, розробка та створення сайтів). Залежить від вас, для чого ви наймаєте співробітника. але це також продажі, це також реклама. Хоч і не така явна, як вам здається. 

Агенції, які візьмуть на себе частину ваших клопотань

Тут, в цілому, все те саме, що й в пункті 2, але вже більш комплексний та професійний підхід. Дорожчий, але професійніший.

Інфлюєнсери, лідери думок або “зірки”

Один із найсмачніших та найбільш неоднозначних пунктів. Використовують таких людей багато компаній. Правильно використовують таких людей дуже мало компаній. Дуже мало. А це важливий інструмент для просування, тому що вони роблять для вас дуже важливу річ - вони спілкуються зі своєю аудиторією і допомагають просувати ваші товари та послуги. Наче ви, пропонуєте своїм друзям послугу. Їх “тепла” аудиторія, стала тепер і вашою. А це надасть максимальний приріст для вашого бізнесу. Але повторюю, правильно використовувати цей метод вміють не так багато компаній. Про те як правильно використовувати цей метод, я розкажу в іншій статті.

Сьогодні ви розглянули  8 інструментів реклами, за допомогою яких можна продати будь-що будь-кому. Маю надію, що було корисно. Впроваджуйте знання на практиці та починайте збільшувати свої прибутки щодня.